Ağaç Adları Projesi

Ağaçların Adları İstanbul Projesi

Projenin Amacı:Ağaçların Adları  projesiyle, öğrencilerimize okullarımızın  bahçesindeki ağaçların adlarını öğretip, okulların ağaç envanterini çıkarmak; böylece öğrencilerin İstanbul'a özgü ağaçları tanımaları, doğaya saygılı olmaları ve arşiv kültürü oluşturmak amaçlanıyor.

Projenin Gerekçesi:1-İki insanın birbirleriyle tanışırken ilk yaptıkları birbirlerine isimlerini söylemeleri;bize sayısız nimet sunan bu canlıların adlarını öğrenerek onlara saygılı olmak.2-Ağaç adları ve sayıları hakkında bilgi sahibi olunmadığını kendim dahil bilinmemesi,bu konuda röportajlar yapılarak belgelenmesi.

2-Okullarımızda her türlü araç-gereç ve malzemenin envanteri bulunmakta,neden okul bahçemizde bulunan ağaçların envanteri olmasın.Envanter çıkararak gelecek yüzyıllardaki kuşakların geçmiş zamanda okul bahçelerinde bulunan ağaç türleri ve sayısı hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak.Okul bahçelerine meyve ağacı dikerek, bahçelerimizin üretimyapmasını sağlamak.İz bırakmak.