BESLENME DOSTU OKUL

BESLENME DOSTU PROJESİ;

Ulusal sağlık politikalarının ana hedefi sağlıklı bireylerden oluşan sağlıklı bir topluma ulaşmaktır. Sağlıklı bir hayat sadece topluma sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesiyle sağlanamaz. Bireylerin de kendi sağlığının farkında olması, hizmetleri talep etmesi ve olumlu yönde davranış değişikliği geliştirmesi gerekir. Bireyler, sağlık beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlıkları kazandıkları bir hayat tarzını benimsemelidir.

Eğitim ilk adımı olan okul öncesi dönemde, çocuklarımıza yaşamlarının uzun yıllarını şekillendirecek olan doğru alışkanlık ve davranışları kazandırmak maksadıyla; sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşam aktiviteleri ile ilgili proje yürütmeyi hedeflemekteyiz. Bu doğrultuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü Beslenme Dostu Okullar Projesi'ne başvuruda bulunduk. Çalışmaların başarıya ulaşabilmesinde siz ailelerin de katkısına ihtiyaç duymaktayız. Çalışmalarımızı yakından takip etmeniz, tamamlayıcı, pekiştirici ve destekleyici nitelikteki uygulamaları gerçekleştirmeniz başarıya ulaşmamızda büyük önem arz etmektedir. Şimdiden ilgi ve alakanız için teşekkür eder; çocuklarımız için sağlıklı, mutlu yarınlar oluşturmak adına ilerlediğimiz bu yolda sizlerle işbirliği kurmuş olmaktan duyduğumuz gururu belirtmek isteriz.

18-05-202218-05-202218-05-202218-05-2022